Radikaalilausekkeiden yksinkertaistaminen matematiikassa

By | 4 huhtikuun, 2024

Ennen kuin keskustelemme mistään matematiikkaan liittyvästä, haluaisin ensin esittää yksinkertaisen kysymyksen siitä, miksi opiskelijat pelkäävät niin paljon matematiikkaa, useimmat ihmiset välttävät matematiikkaa, koska he eivät tiedä oikeaa tapaa ratkaista ongelmia, kukaan ei auta teitä, Odottakaa ystäväni, on aika kohdata kaikki matematiikan ongelmat ja vastata niille, jotka sanovat, että he pilkkaavat teitä, koska olette heikkoja matematiikassa. Verkkosivustollamme tutorvista.com on asiantuntijaryhmä, joka auttaa sinua ongelmissasi matematiikan opettajana. Matematiikan opettajamme työskentelee kanssasi ja auttaa sinua ymmärtämään kaikki matematiikan käsitteet. Uskokaa minua rakkaat ystävät, kun alatte ymmärtää näitä numeroita ongelmanratkaisusta tulee peli, alatte rakastaa tätä ihanaa numeroiden kieltä.

Tässä haluaisin keskustella kahdesta matematiikan perustavanlaatuisesta aiheesta, trinomien faktoroinnista ja radikaalien yksinkertaistamisesta. Ennen kuin keskustelen trinomien faktoroinnista, haluaisin puhua kertolaskusta ja faktoroinnista. Saatat tuntea nämä termit, kertolasku on yksinkertaisesti toistuva yhteenlaskuoperaatio, kun taas faktorointi määritellään kertolaskun vastakohdaksi eli toistuvaksi vähennyslaskuksi. Tai voimme sanoa, että faktorointi on menetelmä, jolla löydetään kaikki mahdolliset luvut, jotka voidaan kertoa ja joista saadaan tämä luku. Jos esimerkiksi meidän on faktoroitava 6, kirjoitetaan yksinkertaisesti kaikki mahdolliset luvut, jotka voidaan kertoa luvulla 6, eli 1,2,3,6, ja ne ovat kaikki 6:n mahdollisia tekijöitä.

Selitän sinulle nyt, mitä trinomin faktorointi on. Se määritellään siten, että etsitään kaksi binomia, jotka keskenään kerrottuna tuottavat tai antavat trinomin. Trinomia on monessa muodossa, mutta niiden faktorointiin on vain yksi menetelmä. Esimerkkejä trinomien faktoroinnista ovat neliöiden erotus, täydellisen neliön trinomit tai kokeilu ja erehdys. Etsi aina suurin yhteinen tekijä ennen trinomien faktorointia.

Siirrytään nyt radikaalilausekkeiden yksinkertaistamiseen. Yksinkertaistaminen tarkoittaa toisen samanarvoisen lausekkeen löytämistä. Se ei tarkoita desimaalisen approksimaation löytämistä. Yksinkertaistaminen tarkoittaa radikaalien pelkistämistä pienimpään muotoon, kuten neliöjuuren löytäminen. Radikaalilausekkeen yksinkertaistaminen voi sisältää sekä muuttujia että lukuja. Aivan kuten pelkistämme luvun pienimpään muotoonsa, voimme tehdä saman muuttujien kanssa. Esim: – Kun radikaali on neliöjuuri, kannattaa yrittää löytää termejä, joiden potenssi on korotettu 2:n kertaluvuiksi, kuten 2, 4, 6, 8. Ja kun se on radikaali kuutiojuuri, kannattaa yrittää löytää termejä, jotka ovat kolmen kertoimia, kuten 3, 6, 9, 12.

On olemassa lausekkeiden yksinkertaistamislaskentatyökalu, joka auttaa yksinkertaistamaan radikaalilausekkeita ja myös laskemaan teoreettisen todennäköisyyden.

Toivottavasti olen ratkaissut joitakin matematiikkaongelmiasi ja vakuutan sinulle, että sivustomme (tutorvista.com) ratkaisee kaikki matematiikkaongelmasi ja opettaa sinulle tarkalleen, miten lähestyä eri ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *