ikitie tarina

By | 10 helmikuun, 2024


Ikitie – Tarina Suomalaisesta Vankileiristä

Ikitie – Tarina Suomalaisesta Vankileiristä

Ikitie on suomalainen elokuva vuodelta 2017, joka perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan suomalaisista sotavangeista Neuvostoliiton vankileirillä toisen maailmansodan aikana. Tarina seuraa päähenkilöä, Jussi Ketolaa, ja hänen selviytymistaisteluaan epäinhimillisissä olosuhteissa.

Juoni

Ikitie sijoittuu vuoteen 1944, kun Suomi solmi välirauhan Neuvostoliiton kanssa. Monet suomalaiset jäivät Neuvostoliiton alaisuuteen ja joutuivat vankileireille, joissa heitä kohdeltiin julmasti. Elokuva kertoo Jussi Ketolan tarinan, miehestä joka joutui viettämään aikansa Karjalan sydämessä sijaitsevalla vankileirillä. Ketola joutuu kohtaamaan äärimmäistä nälkää, kovaa työtä ja kidutusta. Mutta hän ei menetä toivoaan ja yrittää selviytyä palaamisesta kotiin vaimonsa ja lapsensa luo.

Näyttelijät

Elokuva on tähditetty suomalaisten huippunäyttelijöiden toimesta. Pääroolissa nähdään suomalaistähti Lauri Tilkanen, joka tekee vaikuttavan roolityön Jussi Ketolana. Muita merkittäviä rooleja esittävät mm. Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen ja Eedit Patrakka.

Johtopäätös

Ikitie on vaikuttava kertomus suomalaisten kärsimyksistä Neuvostoliiton vankileireillä toisen maailmansodan aikana. Elokuva tarjoaa katsojilleen emotionaalisen matkan läpi historian ja herättää ajatuksia ihmisen selviytymiskyvystä äärimmäisissä olosuhteissa. Se on kunnianosoitus kaikille niille, jotka kärsivät ja menettivät henkensä sodan kauhuissa.

UKK

Mikä on Ikitien tarina?

Ikitie kertoo suomalaisista sotavangeista Neuvostoliiton vankileirillä toisen maailmansodan aikana. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja se seuraa päähenkilö Jussi Ketolan selviytymistaistelua epäinhimillisissä olosuhteissa.

Milloin elokuva julkaistiin?

Ikitie elokuva julkaistiin vuonna 2017 ja se perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin.

Kuka näyttelee pääroolin?

Pääroolissa nähdään suomalaistähti Lauri Tilkanen, joka tekee vaikuttavan roolityön Jussi Ketolana.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *