jouluinen tarina lapsille

By | 12 helmikuun, 2024


Jouluinen tarina lapsille


Jouluinen tarina lapsille

Kerran kauan sitten pienessä kylässä asui pikkuinen tyttö nimeltä Laura. Laura oli hyvin utelias tyttö, joka rakasti jouluun liittyviä tarinoita ja satuja. Hän oli kuullut huhuja joulupukin tontuista, ja hän halusi todella nähdä ne omin silmin.

Jouluaaton aamu koitti, ja Laura heräsi aikaisin. Hän juoksi ikkunan ääreen kurkistelemaan ulos ja näki lumisen maiseman. Hän tiesi, että tänään olisi erityinen päivä. Hän puki lämpimät vaatteet ylleen ja lähti ulos seikkailemaan lumisessa metsässä.

Metsässä Laura näki pienen punaisiin pukeutuneen tontun, joka hääräsi puunoksien välissä. Laura hiipi lähemmäs ja yllätti tontun tekemästä lumienkeliä. Tonttu säikähti, mutta rauhoittui nähdessään ystävällisen hymyn Lauran kasvoilla. Laura ja tonttu alkoivat jutella ja lopulta tonttu kertoi Lauralle tarinan joulupukin pajasta.

Tonttu kertoi, että pohjoisen napapiirin takana sijaitsi salainen paja, jossa joulupukki ja tontut valmistelivat lahjoja kaikkia kilttejä lapsia varten. Laura oli innoissaan ja pyysi tonttua viemään hänet pajaan. Tonttu suostui ja he lähtivät matkaan lumisessa metsässä.

Matka oli pitkä ja vaarallinen, mutta lopulta he saapuivat pohjoisen napapiirin taakse ja löysivät joulupukin salaisen pajan. Laura oli hämmästynyt nähdessään kaiken lahjantekovälineistön ja tonttujen ahkerasti askartelemassa. Joulupukki ilahtui nähdessään vieraan ja tarjosi Lauralle kuumaa kaakaota ja pipareita.

Laura vietti koko päivän pajassa ja auttoi tonttuja lahjojen pakkaamisessa. Illan hämärtyessä he lähtivät takaisin kohti kylää. Laura oli onnellinen ja kiitollinen saamastaan kokemuksesta. Hän oppi, että joulu on ennen kaikkea antamisen ja yhdessäolon aikaa.

Laura palasi kotiinsa juuri sopivasti ennen jouluaaton juhlaillallista. Hän kertoi vanhemmilleen seikkailustaan ja tuntui kuin koko maailma olisi ollut täynnä taikaa ja ihmeitä. Siitä lähtien Laura tiesi, että joulun taika ei ollut vain satuja, vaan sitä oli olemassa oikeassa elämässäkin.

Johtopäätös

Jouluinen tarina lapsille opettaa meille, että joulussa on kyse ennen kaikkea yhdessäolosta, lämpimistä hetkistä ja toisista välittämisestä. Tarinassa korostuu myös uteliaisuus ja seikkailunhalu, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia lapsen elämässä. Joulun aikaan on tärkeää muistaa, että pienillä teoilla ja ystävällisyydellä voi tuottaa suurta iloa toisille.

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

1. Mistä jouluisista arvoista tarinassa kerrotaan?

Tarinassa korostuvat yhdessäolo, anteliaisuus, uteliaisuus ja ystävällisyys. Nämä arvot ovat tärkeitä joulunaikana, mutta myös muulloin vuoden aikana.

2. Miksi jouluinen tarina on tärkeä lapsille?

Jouluinen tarina voi opettaa lapsille arvokkaita elämän opetuksia, kuten ystävällisyyttä, anteliaisuutta ja uteliaisuutta. Se voi myös tuoda joulun taikaa ja ihmettelyä lasten elämään.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *