Vedinen matematiikka palautettiin parrasvaloihin nyt

By | 12 helmikuun, 2024
Tarkoituksena ymmärtää vedisen matematiikan käsite, on tärkeää seurata käsitteen historiaa. Vedisen matematiikan käsitteen esitteli hindulainen tutkija ja matemaatikko Bharti Krishna Tirthaji Maharaja 1900-luvun alkupuolella. Se on järjestelmä, joka koostuu luettelosta kuusitoista perusperiaatteesta, joita kutsutaan sutriksi ja jotka auttavat nopeissa laskelmissa. Tirthaji saa nämä periaatteet tutkittuaan intensiivisesti Vedoja. (Pyhä muinainen hindulainen teksti)

Hindi-sana Veda tarkoittaa tietoa, koska, hindujen muinaisia uskonnollisia kirjoja pidetään rikkaina tietolähteinä, niitä kutsutaan myös Vedoiksi. Vaikka nämä Vedat eivät suoraan tarjoa vedalaisen laskennan periaatteita, nämä periaatteet perustuvat tekstin keskeiseen ytimeen.

Muinaisen matematiikan tutkimus on jälleen valossa koulutuksen ja uranäkymien muuttumisen vuoksi. Intiassa, kuten Intiassa, tekniikka on päättävä uravalinta useimmille lapsille. Joten kova taistelu tekniikan korkeakouluihin pääsemiseksi alkaa varhaisessa vaiheessa. Lapset joutuvat armottomasti saamaan hyviä arvosanoja aiheesta ja heitä pyydetään vahvistamaan otettaan matematiikasta. Opiskelijat menevät lukukausimaksuihin, tekevät paljon opiskelua ja muuta murtamaan huippuinsinööriinstituuttien pääsykokeet.

Sadat akatemiat valmistelevat tuhansia opiskelijoita vuosittain arvostettuun Joint Engineering -pääsykokeeseen, AIEEE ja IIT Intiassa. Tietojen mukaan 150 000 ehdokkaasta, jotka suorittavat nämä pääsykokeet vuosittain, vain osa tekee huippuinstituuttien läpi, varmasti siksi, että tenttien voittaminen vaatii paljon muutakin kuin hyviä arvosanoja ja hyviä laskelmia. Yksi vedisen laskennan opettajista, joka opettaa Delhissä, sanoo, että IIT-instituutioista kiinnostuneiden opiskelijoiden määrän kasvaessa myös vedisen matematiikan suosio kasvaa. Ilmeisesti tämän takia akatemiat veloittavat peräti 120 dollaria 40 tunnin vedisen matematiikan tunneista.

Mielenkiintoista on, että Intian valmennuskeskukset ovat nyt monen miljoonan dollarin liiketoimintaa. Menestyneiden opiskelijoiden määrä, jotka tekevät urastaan suuren, on kuitenkin edelleen alhainen, tämä johtuu vain siitä, että hakija etsii jotain enemmän, he etsivät soveltuvuutta. Tämä on tärkein syy, joka toi muinaisen vedisen laskelman lähteen takaisin kuvaan. Vedinen laskenta auttaa oppilaita kehittämään nopeaa ongelmanratkaisukykyä, josta tulee tärkein linkki tavoitteen ja näiden tavoitteiden saavuttamisen välillä.
Ved@@

asta johdetut 16 lyhyttä sanskritin kaavaa tulkitaan ja opetetaan vedalaisilla matematiikan tunneilla. Opettajien oppilaiden kehittämän loogisen oivalluksen ja päättelyn avulla pitkät ja tylsät laskelmat ovat myös opiskelijoille helppoja. Esimerkiksi luvun neliön laskeminen on helppoa vedalaista matematiikkaa harjoittaville opiskelijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *