yksinäisen keijun tarina ukulele chords

By | 18 marraskuun, 2023

Yksinäisen keijun tarina on tunnettu kappale, joka on saavuttanut suurta suosiota ukulele-soittajien keskuudessa. Monet ovat etsineet kappaleen sointuja ja löytäneet erilaisia versioita siitä. Tässä artikkelissa keskitytään yhteen mahdolliseen sointukierteeseen yksinäisen keijun tarina -kappaleeseen ukulelella.

Kappale alkaa tutuilla G, D, Em ja C-sointujen kierroilla. G-sointu esitetään laittamalla ukulelen etusormi toiseen nauhaan, toisesta korkeimmasta kielestä laskien. Pikkurilli menee neljännelle kielelle, neljännen nauhan kohdalle. D-sointu taas saadaan pitämällä etusormi toisella ja keskisormi toisella nauhalla. Muut sormet voivat jäädä pois. Em-sointu on hieman erilainen, siihen tarvitaan etusormi ja keskisormi niin, että etusormi on toisella nauhalla neljännen kieleen, ja keskisormi kolmannella nauhalla kolmannelle kielelle. C-sointuun tarvitaan vain yksi sormi, se pannaan kolmannelle nauhalle ensimmäiselle kielelle.

Näiden sointujen yhdistelmällä voi soittaa lähes koko kappaleen. On kuitenkin myös muutamia kohtia, jotka tarvitsevat hieman erikoistä sormitusta tai uusia sointuja.

Yksinäisen keijun tarina kappaleen alkumetriikan jälkeen tuleekin sointuja G7 ja E7. Näiden sointujen kohdalla kannattaa etsiä niiden perus muotoja, tai etsiä uusia helpompi korvaavia sointuja G ja E, jotka ovat harjojen ja tutumpia.

Kun sormitukset on hallussa, on tärkeää vielä kiinnittää huomioita kappaleen rytmiikkaan. Siellä tämä kappaleessa vaihtelee melko paljon ja eri osiin pitää soittaa eri lailla katkoviivoja ja paukutuksia käyttäen.

Yksinäisen keijun tarina on kaunis kappale, ja sen soittaminen ukulelella voi olla palkitsevaa. Jos kappaleen soinnutukset ovat vielä hakusessa, kannattaa harjoitella niitä muutaman kerran ennen kuin yrittää soittaa koko kappaleen läpi. Harjoitus tekee maestron, ja palkitseva lopputulos varmasti kannustaa jatkamaan soittamista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *