Tiedätkö, miten todennäköisyys ja tilastot auttavat datan analysoinnissa

By | 19 helmikuun, 2024

Ystävät, tänään aiomme oppia ehdollisesta todennäköisyydestä ja tilastoista ja niiden hyödyllisyydestä tietojen analysoinnissa. Ensimmäinen kysymys kuuluu, mikä on todennäköisyys? Se on tapa kertoa tai ilmaista tieto siitä, että tapahtuma tapahtuu tai on tapahtunut. Kuten me kaikki tiedämme, tapahtuman todennäköisyyttä, kun otetaan huomioon, että toinen tapahtuma on jo tapahtunut, kutsutaan ehdolliseksi todennäköisyydeksi.

Nämä tiedot voidaan kirjoittaa matemaattisesti kuten Matemaattinen lauseke, joka osoittaa yllä olevan tapahtuman A tapahtuvan, kun otetaan huomioon, että tapahtuma B on jo tapahtunut, on:

P (B | A) = P (A ja B)/P (A)

Bayen kaava on toinen menetelmä, joka auttaa laskemaan ehdollisen todennäköisyyden. Siinä todetaan, että tapahtuman B todennäköisyys on tapahtuman B ehdollisten todennäköisyyksien summa, kun otetaan huomioon, että tapahtuma A on tapahtunut tai ei ole tapahtunut.

Matemaattinen lauseke seuraaville on:

P (B) = P (B | A) P (A) + P (B | Ac) P (Ac)

Ja kahdelle itsenäiselle tapahtumalle (tapahtumalle A ja tapahtumalle B) lauseke on:

P (B) P (A) + P (B) P (Ac) = P (B) (P (A) + P (Ac)) = P (B) (1) = P (B)

Otetaan todennäköisyysongelmat ymmärtääksemme sen paremmin: lasketaan todennäköisyys saada parillinen numero muottiin.

Ratkaisu: stanssissa on 6 pintaa, joten se kirjoitetaan muotoon (1,2,3,4,5,6) ja parillisten lukujen lukumäärä on (2,4,6). joten voimme laskea sen seuraavasti:

S = 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja A = 2, 4, 6

koska P (A) = tapahtuman A esiintymisen todennäköisyyden lukumäärä/tapahtumien kokonaismäärä

P (A) = 3/6 = 0,5 tai ½

Tilastot puolestaan ovat käytäntö tai tiede numeeristen tietojen keräämisestä ja analysoinnista suurina määrinä. Se on pohjimmiltaan tutkimus tietojen keräämisestä, organisoinnista, analysoinnista ja tulkinnasta. Joten näillä kahdella asialla todennäköisyys ja tilastot yhdessä ovat tärkeässä roolissa keskeisten arvojen mittareiden, eri tietojen leviämisen mittareiden selvittämisessä, ja tämä auttaa kahden datan vertailussa.

Ehdollisilla todennäköisyyksillä ja tilastoilla on tärkeä rooli tietojen analysoinnissa. Esimerkiksi jos meidän on laskettava keskiarvo 4: lle ja 6: Se lasketaan muodossa (4+ 6) /2 = 10/2 = 5. Erilaisissa tilastollisissa analyyseissä ja suoritetuissa kokeissa näiden kokeiden tulokset riippuvat todennäköisyysjakaumista. Kuten jos haluamme laskea alueen, ehdollinen todennäköisyys auttaa tilastoja vastauksen löytämisessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *