sylvian joululaulu tarina

By | 8 lokakuun, 2023

Joululaulut ovat olennainen osa joulun ajan tunnelmaa, ja yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista joululauluista on Sylvian joululaulu. Sylvian joululaulun tarina kertoo nuoresta tytöstä, Sylvian nimeltään, ja hänen kohtaamastaan joulun ihmeestä. Laulu on saavuttanut suuren suosion Suomessa ja se kuuluu useimpien suomalaisten jouluun.

Sylvian joululaulu syntyi alun perin runona, jonka kirjoitti suomalainen kirjailija Zacharias Topelius vuonna 1853. Runo kertoo Sylvian ja tämän äidin joulunvietosta. Sylvialle joulu on ihmeellinen aika täynnä valoa, musiikkia ja rakkauden jakamista. Hän laulaa ja iloitsee joulun lähestymisestä ja odottaa joulupukin saapumista. Runo on tunnelmaltaan lempeä ja herkkä, ja se onnistuu välittämään joulun perusviestin: rakkauden ja hyvän tahdon juhlan.

Sylvian joululaulu sai uuden elämän muusikko ja säveltäjä Otto Kotilaisen käsissä. Vuonna 1907 Kotilainen sävelsi Topeliuksen runoon uuden sävellyksen ja laulu saavutti suuren suosion suomalaisten keskuudessa. Kotilaisen säveltämä Sylvian joululaulu onkin se versio, jota me nykyään kuulemme. Laulu on melodisesti kaunis ja se kuvastaa täydellisesti runon tunnelmaa.

Sylvian joululaulu on tullut osaksi suomalaista jouluperinnettä ja sitä kuullaan jouluaikaan kaikkialla: radiossa, konserteissa ja kouluissa. Laulu on löytänyt paikkansa myös monien suomalaisten sydämistä. Sanoitukset koskettavat ja niissä on helppo samaistua Sylvian odotukseen ja iloon joulun saapumisesta.

Sylvian joululaulun tarina on kaunis ja koskettava. Se muistuttaa meitä siitä, että joulussa on kyse enemmästä kuin vain lahjoista ja herkuista. Joulun sanoma on rauhasta, ilosta ja rakkaudesta. Sylvian joululaulu kertoo meille, että joulun taika piilee yksinkertaisissa hetkissä, kuten yhdessä laulamisessa ja rakkaan äidin kanssa vietetyistä hetkistä.

Sylvian joululaulu on todellinen klassikko, joka ei menetä ajankohtaisuuttaan vuosikymmenten saatossa. Laulu yhdistää suomalaiset sukupolvet ja tuo saman joulun taian jokaiseen kotiin. Se on rakastettu laulu, joka saa meidät muistamaan, että joulun sanoma on ikuinen ja puhuttelee meitä joka vuosi uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *