syksy tarina lapsille

By | 11 joulukuun, 2023Syksy tarina lapsille

Syksy tarina lapsille

Kerran kolme pientä kaverusta, Nella, Eero ja Aino, lähtivät syysretkelle metsään. Heidän ystävänsä Ilona oli kertonut heille, että syksyllä metsä on täynnä upeita värejä ja salaperäisiä aarteita.

Kun lapset saapuivat metsään, he huomasivat heti, että Ilona oli ollut oikeassa. Puut olivat keltaisia, punaisia ja oransseja, ja maassa oli paljon erilaisia lehtiä. Lapset keräsivät lehtiä talteen ja ihailivat niiden kauneutta.

Yhtäkkiä he löysivät vanhan lehtikasan keskeltä pienen pöllönpoikasen. Pieni pöllö näytti eksyneeltä ja peloissaan, joten lapset päättivät auttaa sitä. He rakensivat pöllölle pienen pesän lehtien ja oksien avulla ja odottivat, että sen vanhemmat löytäisivät sen.

Yhtäkkiä he kuulivat kahinaa pensaikosta. Pieni pöllö alkoi innostuneesti visertää, ja hetken kuluttua sen vanhemmat laskeutuivat heidän luokseen. Pieni pöllö lensi vanhempiensa matkaan, ja lapset tunsivat olonsa onnelliseksi, kun he näkivät perheen jälleen yhdistyneenä.

Johtopäätös

Syksy tarjoaa monia ihmeellisiä hetkiä ja seikkailuja lapsille. Metsässä voi kokea monia jännittäviä hetkiä ja löytää aarteita, joita ei voi löytää muina vuodenaikoina. Syksy tarjoaa myös mahdollisuuden auttaa ja oppia luonnon ihmeistä.

UKK (Usein kysytyt kysymykset)

1. Miksi syksy on hyvä aika lähteä retkelle metsään?

Syksy tarjoaa upeita värejä ja mahdollisuuden löytää mielenkiintoisia aarteita, kuten erilaisia lehtiä ja eläinten jälkiä.

2. Mitä kannattaa ottaa mukaan syysretkelle?

Kannattaa ottaa mukaan lämmintä vaatetta, eväitä ja retkireppu, johon voi kerätä löytöjä ja aarteita.

3. Miksi on tärkeää auttaa eksynyttä eläintä?

Auttamalla eksynyttä eläintä voi oppia paljon luonnon kunnioittamisesta ja eläinten huolenpidosta. Lisäksi se voi tuottaa suurta iloa niin eläimelle kuin auttajallekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *