selvin päin erään bilettäjän tarina

By | 25 lokakuun, 2023

Selvin päin erään bilettäjän tarina

Bilettäminen on monille nuorille ja nuorille aikuisille tuttu ilmiö. Monesti nämä illanvietot liitetään alkoholin nauttimiseen ja siitä seuraavaan humalaan. Kuitenkin on myös ihmisiä, jotka osallistuvat bileisiin selvin päin. Tässä artikkelissa tutustumme Pekka-nimisen nuoren miehen tarinaan, joka juhlii mieluummin raittiissa kunnossa.

Pekka on 25-vuotias opiskelija, joka on aina ollut kiinnostunut musiikista ja yöelämästä. Hän on käynyt useilla festivaaleilla ja bileissä, mutta valinnut aina pitää itsensä selvin päin. Tämä päätös perustuu Pekan elämänarvoihin ja omiin kokemuksiin.

Pekalle on tärkeää pitää huolta itsestään ja terveydestään. Hänelle on selvinnyt, että alkoholin vaikutuksen alaisena hän ei pysty tekemään parastaan ja nauttimaan täysin bileiden tarjoamasta kulttuurista. Pekalle ystävien seura, musiikki ja tanssi ovat tärkeitä elementtejä bileissä, mutta hän ei koe tarvitsevansa humalaa voidakseen nauttia näistä asioista.

”Toiset juovat ja se on täysin heidän päätöksensä. Mulle se ei ole koskaan tuntunut omalta jutulta. Haluan pitää aivosolut selvänä ja muistaa illan tapahtumat loppuun asti”, Pekka kertoo.

Selvin päin oleminen ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Pekka voisi pitää hauskaa. Hän on hionut tanssitaitojaan ja osallistuu aktiivisesti musiikkitapahtumiin. Pekka on huomannut, että monet festivaalit tarjoavat myös vaihtoehtoisia aktiviteetteja, kuten joogaa, taiteen tekemistä tai puhujia, joihin hän voi osallistua muiden selvinpäin olevien ihmisten kanssa.

Bilettäminen selvin päin on myös tuonut Pekalle erityisiä etuja. Hän on usein muistanut enemmän illan tapahtumista ja pystynyt tukemaan ystäviään, jotka ovat juoneet enemmän. Pekka on huomannut, että monesti humalassa saattaa joutua ikäviin tilanteisiin tai tehdä asioita, joista voi myöhemmin katua. Selväpäisenä hän pystyy paremmin lukemaan tilanteita ja tekemään harkittuja päätöksiä.

Pekka ei halua olla moralisoimassa tai tuomitsemassa muita ihmisiä heidän juomisvalinnoistaan, mutta hän toivoo, että selvin päin bilettämiselle annettaisiin enemmän arvoa. Hän uskoo, että jokaisella pitäisi olla mahdollisuus juhlistaa ja pitää hauskaa omalla, itselleen sopivalla tavalla, oli se sitten selvin päin tai alkoholin kera.

On tärkeää muistaa, että jokaisella on vapaus valita miten haluaa viettää aikaansa ja nauttia bileistä. Olipa sitten selvin päin tai ei, kaikilla pitäisi olla mahdollisuus tuntea olonsa tervetulleeksi ja hyväksytyksi ilman paineita tai tuomitsemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *