satuhieronta tarina

By | 28 syyskuun, 2023

Satuhieronta tarina – taianomaista rentoutusta lapsille

Satuhieronta on ohjattua hierontaa, jossa hieronta yhdistyy satujen kertomiseen. Se on lempeä ja rauhoittava tapa rentouttaa lapsia, auttaa heitä rauhoittumaan ja antaa heille hetki omaa aikaa stressaavan arjen keskellä. Satuhieronnan tarinat voivat olla fantasiaa, satuja luonnosta tai eläimistä – mahdollisuuksia on rajattomasti.

Satuhieronnan idea on siirtää lapsi satumaailmaan, jossa hän voi hetkeksi unohtaa arjen huolet ja antautua kokonaan rentoutumiselle. Satuhan rakentuu yleensä mielikuvituksellisesta tarinasta, jota tarinankertoja kertoo samalla kun lapsi saa lempeitä hierontaliikkeitä koko vartalolleen. Tarinankertoja voi hieroa esimerkiksi selkää, käsiä tai jalkoja samalla kun hän kuvailee tarinan tapahtumia.

Satuhieronta tarjoaa monia hyötyjä lapsille. Ensinnäkin se auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan – monilla lapsilla on vaikeuksia rauhoittua erityisesti ennen nukkumaanmenoa. Satuhieronta voi auttaa lapsia päästämään irti päivän kiireistä ja stressistä, mikä puolestaan helpottaa unen saamista ja parantaa unen laatua.

Lisäksi satuhieronta tarjoaa läheisyyttä ja vuorovaikutusta aikuisen ja lapsen välillä. Tarinan kuunteleminen ja samalla hierominen auttaa vahvistamaan lapsen ja aikuisen välistä tunnesidettä. Satuhieronta on myös oiva tapa opettaa lapsille kehon tuntemusta ja rentoutumistaitoja. Lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa rajoja ja oppii rentoutumaan, mikä voi auttaa myös esimerkiksi stressitilanteissa tai levottomuuden tunteen kanssa.

Satuhierontaa voi toteuttaa kotonakin omien lasten tai lastenlasten kanssa. Tarinat voi keksiä itse tai hyödyntää valmiita satuhierontatarinoita, joita löytyy myös kirjoista ja internetistä. Tärkeintä on luoda lapselle turvallinen ja rentouttava tila, jossa hän voi rauhoittua ja keskittyä tarinan kuuntelemiseen ja hieronnan tunteeseen omalla kehollaan.

Satuhieronta on helppo tapa luoda taianomaista hetkeä ja rentoutusta lapselle. Tarinoiden voima ei ole vain viihteessä, vaan niillä voi olla myös terapeuttinen vaikutus lapsen mielen hyvinvointiin. Satuhieroja voi korostaa tarinassa esimerkiksi kehonosien rentoutumista tai hengitystä, jotta lapsi oppii paremmin tunnistamaan ja hyödyntämään näitä taitoja omassa arjessaan.

Satuhieronta tarjoaa upean mahdollisuuden yhdistää leikki, mielikuvitus ja rentoutuminen. Se sopii kaikenikäisille lapsille ja tarjoaa hetken irtiottoa arjen kiireestä ja stressistä. Satuhieronta voi olla myös hieno tapa viettää laatuaikaa oman lapsen tai lapsenlapsen kanssa. Satuhieronnan tarinat jäävät lapsen mieleen pitkäksi aikaa ja voivat tuoda iloa ja rentoutusta vielä pitkään hieronnan jälkeenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *