satu tiivola

By | 18 syyskuun, 2023

Satu Tiivola on suomalainen taidegraafikko ja kuvittaja, jonka töitä voi löytää niin kirjojen sivuilta kuin julisteina seinilläkin. Hänen uniikit ja herkät kuvituksensa ovat saavuttaneet suurta suosiota niin lastenkirjojen kuin aikuistenkin piireissä.

Tiivola valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) graafiselta suunnittelun linjalta ja on sittemmin työskennellyt freelance-taiteilijana. Hän on saavuttanut mainetta erityisesti lastenkirjojen kuvittajana ja hänen töitään ovat julkaisseet muun muassa suomalaiset kustantamot Tammi ja WSOY.

Tiivolalle tyypillistä on herkkä ja kaunis kuvakieli, jossa näkyy vahva taiteellinen ote. Hän käyttää erilaisia tekniikoita, kuten akvarellia ja tussi- ja lyijykynää, luodakseen hienostuneita ja tarkoin harkittuja kuvia. Hänen kuvituksensa houkuttelevat lukijan sukeltamaan tarinan maailmaan ja luovat kiehtovaa tunnelmaa.

Tiivolan kuvituksissa näkyy usein luonnonläheisiä ja satuhenkisiä elementtejä. Hän maalaa metsiä, eläimiä ja mystisiä hahmoja, jotka heräävät eloon tarinan sivuilla. Hänen käyttämänsä pehmeät sävyt ja taitava varjostus antavat kuville syvyyttä ja elävyyttä.

Tiivolalla on kyky tavoittaa tarinan henki ja välittää se katsojalleen. Hänen kuvituksiensa avulla lukija voi astua toiseen maailmaan ja kokea tarinoiden tunnelman täysin uudella tavalla.

Satu Tiivola on vakiinnuttanut asemansa suomalaisen lastenkirjakuvituksen eturivin tekijöiden joukossa. Hänen töitään on palkittu useilla palkinnoilla, kuten vuoden Kuvituspalkinnolla sekä Finlandia Junior -palkinnolla. Hänen kuvituksensa ovat myös saavuttaneet kansainvälistä huomiota ja niitä on nähty näyttelyissä ympäri maailmaa.

Tiivolan kuvitusten taika ja taito välittää tarinoiden henki tekevät hänestä suositun ja arvostetun kuvittajan. Hänen töitään on ilo katsella ja ne jättävät jäljen niin lasten kuin aikuistenkin mieliin. Satu Tiivola on todellinen tarinankertoja myös kuvien kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *