satu korhonen

By | 21 marraskuun, 2023

Satu Korhonen on suomalainen kuvittaja ja lastenkirjailija, joka tunnetaan parhaiten värikkäistä ja iloisista kuvituksistaan.

Korhonen on syntynyt Jyväskylässä ja opiskellut graafista suunnittelua Lahden Muotoiluinstituutissa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on työskennellyt freelancer-kuvittajana vuodesta 2000 lähtien ja hänen kuvituksiaan on nähty lukuisissa lastenkirjoissa, oppikirjoissa, mainoksissa ja lehdissä.

Korhonen tunnetaan erityisesti siitä, että hänen kuvituksensa ovat täynnä yksityiskohtia ja värikkäitä sävyjä, jotka kiehtovat sekä lapsia että aikuisia. Hänen tyylinsä on tunnistettava ja omaleimainen, ja se on saanut paljon kiitosta kansainvälisestikin.

Satu Korhonen on myös kirjoittanut omia lastenkirjojaan, joissa hänen kuvituksensa pääsevät oikeuksiinsa. Hän on kertonut saavansa inspiraatiota työhönsä omasta perheestään ja arjestaan, ja hänen kirjoissaan onkin usein iloisia ja elämänläheisiä tarinoita, jotka kuvittuvat upeasti hänen kuvituksissaan.

Korhonen on saanut uransa aikana useita palkintoja ja hänen kirjojaan on käännetty useille eri kielille. Hänen suosituimpiin teoksiinsa kuuluvat esimerkiksi ”Milla ja Musti” -sarja sekä ”Pekkarinen ja Mirri” -kirjat.

Satu Korhonen jatkaa edelleen työskentelyä lastenkirjojen parissa ja hänen kuvituksiaan nähdään edelleen ympäri maailmaa. Hänen värikäs ja iloinen tyyliinsä on tehnyt hänestä yhden Suomen tunnetuimmista lastenkuvittajista, ja hänen kirjansa ovat suosittuja niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *