satu jaatinen

By | 8 lokakuun, 2023

Satu Jaatinen – tarina suomalaisen loppukilpailun voittajasta

Satu Jaatinen, nuori suomalainen kirjailija, sai suuren tunnustuksen osakseen voittaessaan kansallisen loppukilpailun debyyttikirjallaan ”Lumilapset”. Tämä lupaava kirjailija on saanut ylistystä teoksensa omaperäisyydestä ja taidokkaasta kerronnasta.

”Lumilapset” kertoo kiehtovan tarinan kahdesta orvosta lapsesta, Elinasta ja Viljosta, jotka elävät syrjäisellä pohjoisen tunturilla. Heidän elämänsä muuttuu kertaheitolla, kun he löytävät salaperäisen lumikristallin, joka vie heidät lumoavaan fantasiamaailmaan. Siellä he kohtaavat jääkuningattaren, joka tarjoaa heille mahdollisuuden elämään täynnä taikuutta ja seikkailua. Mutta kaikkien satuun liittyvien valheiden alla piilee synkempi totuus, joka on paljastumassa ja joka asettaa lapset vaarallisiin tilanteisiin.

Satu Jaatinen osaa erittäin taidokkaasti luoda tarinoita, jotka tarjoavat lukijoilleen mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia seikkailuja. ”Lumilapset” on tästä hyvä esimerkki. Kirjallaan hän onnistuu yhdistämään lumoavan fantasiamaailman jännittävään juoneen, joka pitää lukijan otteessaan alusta loppuun saakka. Tarinan maailma on rakennettu yksityiskohtaisesti ja kuvailu on kaunista, mikä vie lukijan ikään kuin eri maailmaan.

Vaikka ”Lumilapset” on Jaatisen ensimmäinen julkaistu teos, hän ei ole kuitenkaan tuntematon kirjoittajapiireissä. Hän on itse opiskellut luovaa kirjoittamista ja osallistunut useisiin lyhytproosatekstikilpailuihin menestyen niissä hyvin. Hän on myös aktiivinen kirjabloggari ja on omistautunut kirjallisuuden ympärille rakentuneelle yhteisölle.

Voitto kansallisessa loppukilpailussa on kuitenkin nostanut Jaatisen nimen valokeilaan. Kirjailijan kyky luoda lumoavaa maailmaa ja sitä seuraavaa jännitystarinaa ei ole jäänyt huomaamatta, ja monet lukijat ja arvostelijat ovat innoissaan hänen ensimmäisestä romaanistaan. Moni onkin jo nimennyt hänet yhdeksi lupaavimmista tulokkaista suomalaisen kirjallisuuden saralla.

Satu Jaatisen menestys ei kuitenkaan rajoitu pelkästään ”Lumilapsiin”. Hän on jo kertonut suunnitelmistaan seuraavan romaaninsa suhteen, joka sijoittuu maagiseen metsään ja sisältää mystiikkaa ja seikkailua. On selvää, että hänellä on paljon annettavaa lukijoilleen ja että häntä kannattaa seurata tarkasti lähitulevaisuudessa.

Satu Jaatisen voitto kansallisessa loppukilpailussa on säkenöivä esimerkki nuorten kirjailijoiden potentiaalista Suomessa. Hänen kykynsä hypätä satumaailmaan ja kietoa lukijat tarinan pauloihin ovat lahjakkuuden merkkejä, jotka ansaitsevat puolestaan suuren yleisön huomion. Jaatisen tulevaisuus kirjailijana näyttää lupaavalta, ja seuraavat teokset ovat ehdottomasti odotettuja tapahtumia suomalaisessa kirjallisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *