satu hassi

By | 14 syyskuun, 2023

Satu Hassi – Kansanliikkeestä EU-poliitikoksi

Satu Hassi on suomalainen poliitikko, joka on tehnyt pitkän uran ympäristöpolitiikan parissa. Hän on toiminut niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla edistämässä kestävän kehityksen tavoitteita. Hassi on erityisesti tunnettu kansanedustajana toimimisestaan, mutta hän on myös ollut Suomen edustajana Euroopan parlamentissa.

Hassin poliittinen ura alkoi jo varhain, kun hän liittyi vuonna 1976 Suomen kommunistiseen puolueeseen. Puolueen hajottua 1990-luvulla Hassi lähti Perustuslaillisen kansanpuolueen riveihin ja toimi puolueen kansanedustajana vuosina 1999-2007. Vuonna 2007 Hassi liittyi Vihreään liittoon ja jatkoi edelleen kansanedustajana. Hän on ollut mukana lukuisissa valiokunnissa, kuten ympäristövaliokunnassa ja liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Ympäristökysymykset ovat aina olleet Hassille lähellä sydäntä. Hän on tehnyt töitä niin ilmastonmuutoksen torjumisen, biodiversiteetin suojelun kuin uusiutuvan energian edistämisenkin puolesta. Ennen kansanedustajan uraansa hän toimi mm. ympäristöhallinnossakin, joten hänellä on vahva asiantuntemus aiheesta.

Hassi on ollut erityisen aktiivinen työssään Euroopan parlamentissa. Vuosina 2008-2014 hän edusti Suomesta vihreitä Euroopan parlamentissa. Siellä hän jatkoi työtään ympäristöpolitiikan parissa ja oli mukana edistämässä muun muassa EU:n ilmastopolitiikkaa. Hän toimi myös Euroopan parlamentin jäsenenä valiokunnissa, kuten ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnassa.

Hassin työstä ympäristöpolitiikan parissa kertoo myös se, että hän on saanut tunnustusta työstään. Hassi on palkittu esimerkiksi Kate ja Max Henniganin palkinnolla vuonna 2008. Hän on myös ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä järjestöissä ja foorumeilla edistämässä ympäristönsuojelun ja ilmastonmuutoksen torjunnan tavoitteita.

Vaikka Hassi on jäänyt eläkkeelle poliittisesta työstä, hän ei ole unohtanut ympäristöasioita. Hän edelleen toimii ympäristöalan vaikuttajana ja osallistuu keskusteluihin ja tapahtumiin. Häntä arvostetaan laajasti asiantuntemuksestaan ja pitkäjänteisestä työstään ympäristön hyväksi.

Satu Hassi on vaikuttanut suomalaiseen ja eurooppalaiseen politiikkaan yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hänen työnsä ympäristöpolitiikan puolesta on ollut merkittävää ja sillä on ollut vaikutusta ihmisten tietoisuuden lisäämiseen ympäristökysymyksistä. Hassin jalanjälki ympäristöpolitiikan kentällä näkyy edelleen tänä päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *