romulus ja remus tarina

By | 16 tammikuun, 2024


Romulus ja Remus tarina

Romulus ja Remus tarina

Romulus ja Remus olivat antiikin Rooman perustajaveljekset, joiden tarina on yksi roomalaisen mytologian tunnetuimmista kertomuksista. Heidän tarinansa on täynnä seikkailua, petosta ja sankaruutta.

Tarinan alkuperä

Romulus ja Remus olivat legendaarisen kuninkaan Numitorin ja hänen veljensä Amuliuksen jälkeläisiä. Amulius syrjäytti Numitorin valtaistuimelta ja määräsi vauvat kuolemaan heittämällä heidät Tiber-joen virtaan. Kuitenkin vauvat pelastuivat ja heidät löysi naarassusi, joka hoivasi heitä pentuina.

Romuluksen ja Remuksen perustama Rooma

Kasvettuaan suureksi Romulus ja Remus päättivät kostaa Amuliukselle ja palauttaa Numitorin valtaistuimelleen. He voittivat Amuliuksen joukot ja vapauttivat Numitorin. Tämän jälkeen he päättivät perustaa oman kaupungin. Kuitenkin he eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, kumpi heistä olisi uuden kaupungin kuningas. Tämä riita johti lopulta siihen, että Romulus tappoi Remuksen ja perusti kaupungin nimeltä Rooma.

Johtopäätös

Romulus ja Remus tarina kertoo suuresta veljeydestä, petoksesta ja kostonhimoisesta voitosta. Se on myös tarina Rooman perustamisesta ja sen ensimmäisistä kuninkaista. Vaikka tarina onkin legendaarinen, se on ollut tärkeä osa roomalaista identiteettiä ja kulttuuria vuosisatojen ajan.

UKK (Usein kysytyt kysymykset)

Kuinka kauan romulus ja remus tarina on ollut olemassa?

Romulus ja Remus tarina juontaa juurensa antiikin Roomaan ja se on ollut osa roomalaista mytologiaa jo tuhansia vuosia.

Onko romulus ja remus tarina totta?

Romulus ja Remus tarinaa pidetään legendaarisena eikä sitä tulkita historiallisesti todenmukaisena kertomuksena. Se on enemmän osa roomalaista perinnettä ja kulttuuria kuin varsinaista historiallista faktaa.

Miksi romulus tappoi remuksen?

Romuluksen ja Remuksen väliset riidat johtivat lopulta väkivaltaiseen kohtaloon. Romulus halusi perustaa Rooman oman visionsa mukaisesti ja tämä johti traagiseen lopputulokseen.

Miksi romulus perusti kaupungin ja nimesi sen roomaksi?

Romulus halusi perustaa kaupungin, joka olisi hänen oma hallintonsa alainen. Nimeämällä sen Roomaksi hän halusi kunnioittaa omaa nimeään ja jättää jälkensä kaupungin historiaan.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *