papa saltin tarina prisma

By | 12 marraskuun, 2023

Papa Salt on herkullinen ja suosittu suolamerisuola, joka on valmistettu perinteisellä tavalla, käsipelillä kerätystä suolasta. Papa Saltin tarina sai alkunsa Filippiineillä sijaitsevalla Prisma-suolamerellä, jossa suolantuotanto perustuu vuosisatoja vanhaan perinteiseen menetelmään.

Prisma-suolameri on yksi maailman vanhimmista suolantuotantoalueista, ja siellä suola valmistetaan edelleen käsityönä. Suola kerätään käsin suolaviljelmiltä, jotka sijaitsevat meren rannalla. Suolaveden annetaan haihtua auringon lämmössä, kunnes jäljellä on vain puhdasta merisuolaa. Tämä prosessi vie useita viikkoja, mutta lopputuloksena on korkealaatuista suolaa, joka on rikasta mineraaleista ja mausta.

Papa Saltin tarina alkoi, kun suomalaissyntyinen kokinainen Asta Mäki muutti Filippiineille ja ihastui Prisma-suolameren kauniiseen ympäristöön sekä perinteiseen suolaviljelyyn. Hän alkoi tutustua suolantuotannon salaisuuksiin ja oppi valmistamaan suolaa perinteisellä tavalla. Asta huomasi suolan upean maun ja laadun, ja sai idean tuoda sitä myös Suomeen.

Niinpä Asta perusti yrityksen, joka aloitti Papa Saltin maahantuonnin Suomeen. Papa Saltista tuli nopeasti suosittu tuote, ja se löysi tiensä monien suomalaisten keittiöihin. Papa Saltin tarina kertoo suolamerisuolan ainutlaatuisesta laadusta, joka syntyy perinteisen valmistusmenetelmän ja suolalammikon puhtaasta ympäristöstä. Papa Salt on saanut paljon kiitosta paitsi mausta myös siitä, että se on tuotettu kestävällä tavalla.

Nykyään Papa Saltia myydään monissa ruokakaupoissa ja delikaateissa ympäri Suomea. Tuotetta voi käyttää ruoanlaitossa ja maustamisessa, ja se sopii niin suolahiomoille kuin gourmet-ruoanlaittoonkin. Papa Saltin tarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka perinteinen suolantuotantomene-telmä ja laatu voivat yhdistyä moderniin ruokakulttuuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *