Oppitunti matemaattisten ongelmien ratkaisemisesta

By | 19 helmikuun, 2024
Matematiikka on erittäin tärkeä tieteenala, koska sillä on käytännön rooli yksilölle ja yhteiskunnalle. Ongelman esittäminen ja matemaattisten ongelmien ratkaisutaidon kehittäminen on motivoivampaa kuin taitojen ja temppujen opettaminen ilman mitään kontekstia. Tällainen motivaatio antaa ongelmanratkaisulle erityisen arvon taidoilla ja itseluottamuksella. Matematiikan lähestyminen ongelmanratkaisun avulla on luoda konteksti, joka stimuloi todellista elämää.

Matemaattisten ongelmien ratkaiseminen edistää matematiikan käytännön käyttöä tekniikan kehittämisessä mukautettavan laitoksen kehittämisessä, kun tekniikkaa kehitetään tai hajotetaan. Matematiikkaa voidaan soveltaa erilaisten tuntemattomien tilanteiden ratkaisemiseen, minkä vuoksi ongelmanratkaisukyky on ”matematiikan ytimessä”. Matematiikan ongelmanratkaisu tekee ihmisen mielestä loogisen ja älykkään.

Ratkaise X-5 = -2

Tässä siirrät vain -5 yhtä suuri kuin (=) -merkin toiselle puolelle, jolloin negatiivinen merkki muuttuu positiiviseksi merkiksi ja tuloksena on 3 x: lle.

Lineaarinen yhtälöjärjestelmä on kokoelma lineaarisia yhtälöitä, joihin liittyy sama joukko muuttujia. Ymmärtääksemme yhtälöjärjestelmien ratkaisemisen otamme esimerkin,

3x + 2v — z = 1

2x — 2v + 4z = -2

-2x + y — 2z = 0

Edellä mainitut kolme yhtälöä ovat kolme lineaarista yhtälöä muodossa X, Y, Z. Ratkaisu lineaariseen järjestelmään on lukujen osoittaminen muuttujille siten, että kaikki yhtälöt täyttyvät samanaikaisesti. Ratkaisun järjestelmään edellä mainittuun antaa,

X = 1,

Y = – 2 ja

Z = – 2.

Koska se tekee kaikista muuttujista kelvollisia. Matematiikassa lineaarisen järjestelmän teoria on lineaarisen algebran haara.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *