notre damen kellonsoittaja oikea tarina

By | 10 tammikuun, 2024
Notre Damen kellonsoittaja – Oikea tarina

Notre Damen kellonsoittaja – Oikea tarina

Notre Damen kellonsoittaja on 1831 ilmestynyt ranskalaisen kirjailijan Victor Hugon romaani, joka on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota. Romaani kertoo kyttyräselkäisestä kellonsoittajasta Quasimodosta, joka rakastuu kauniiseen zingaari Esmeraldaan ja joutuu taistelemaan tämän rakkaudesta.

Mutta tiesitkö, että Notre Damen kellonsoittaja perustuu osittain tositapahtumiin? Kellonsoittaja ja Esmeralda eivät tietenkään ole todellisia hahmoja, mutta tarinan taustalla on tapahtumia, jotka ovat inspiroineet Hugoa luomaan tämän ikonisen tarinan.

Oikea tarina

Tarina alkaa 1400-luvun lopulla Pariisissa, missä Notre Damen katedraali on rakenteilla. Tänä aikana katedraalin rakennustyömaalla työskenteli mies nimeltä Pierre. Pierre oli kyttyräselkäinen ja toimi katedraalissa kellonsoittajana. Hän oli taitava soittamaan kirkon kelloja ja hänen kerrotaan rakastuneen erääseen kauniiseen nuoreen naiseen, joka ei kuitenkaan vastannut hänen tunteisiinsa.

Tämä oli osa siitä, mikä inspiroi Hugoa luomaan tarinan Quasimodosta ja Esmeraldasta. Vaikka kirjailija itse myönsi tarinan olevan fiktiota, on selkeää, että se juontaa juurensa todellisista tapahtumista ja henkilöistä.

Johtopäätös

Notre Damen kellonsoittaja on klassinen tarina rakkaudesta, uhrauksesta ja identiteetistä, ja sen juuret ulottuvat syvälle Ranskan historian mysteereihin. Vaikka tarina on fiktiota, sen taustalla on tosiasioiden innoittamaa draamaa ja traagisia tapahtumia, jotka ovat jääneet elämään katedraalin varjoissa.

UKK

Onko Notre Damen kellonsoittaja totta?

Notre Damen kellonsoittaja on Victor Hugon fiktiivinen romaani, mutta sen taustalla on todellisia tapahtumia ja historiallisia henkilöitä, jotka ovat inspiroineet tarinan luomista.

Miksi tarina on niin suosittu?

Tarina koskettaa universaaleja teemoja kuten rakkaus, ulkopuolisuus ja uskollisuus, jotka puhuttelevat lukijoita eri puolilla maailmaa. Lisäksi sen historiallinen tausta ja kiehtova miljöö tekevät siitä lumoavan lukukokemuksen.

Mitä tapahtui oikealle Notre Damen kellonsoittajalle?

Oikea Notre Damen kellonsoittaja oli mies nimeltä Pierre, joka työskenteli katedraalissa kellonsoittajana 1400-luvulla. Hänen tarinansa inspiroi osittain Victor Hugoa luomaan tarinan Quasimodosta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *