niin kaunis on maa tarina

By | 11 marraskuun, 2023

Niin kaunis on maa on suomalaisen kirjailijan Aino Kallaksen vuonna 1922 julkaisema novellikokoelma, joka on saanut nimensä yhden sen tarinan mukaan. Kirja koostuu kahdeksasta novellista, jotka sijoittuvat kauniiseen suomalaiseen luontoon ja kertovat rakkaudesta, kaipauksesta, menetyksestä ja ihmisen suhteesta ympäröivään maailmaan.

Kokoelman nimikkonovelli ”Niin kaunis on maa” kertoo vanhasta farmarista, joka lähettää kirjeen rakastetulleen, joka on kuollut. Kirjeessä farmari kuvaa ympärillään olevaa luontoa ja sen kauneutta sekä kertoo rakastetulleen kaipauksestaan ja surustaan. Tarina on herkkä ja syvällinen kuvaus ihmisen suhteesta luontoon sekä menetyksen käsittelystä.

Muita novelleja kokoelmassa ovat muun muassa ”Puhti”, ”Sydänten kirja” ja ”Vieras vene”, jotka kaikki kertovat ihmisten välisistä suhteista ja elämän käänteistä luonnon keskellä. Novellit ovat täynnä tunnetta ja tunnelmaa, ja ne kuvastavat suomalaista sielunmaisemaa ja sen kauneutta.

Aino Kallas tunnetaan suomalaisen kirjallisuuden merkittävänä naiskirjailijana, ja hänen tuotantoonsa kuuluu useita romaaneja, runoja ja novelleja. Niin kaunis on maa on yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan ja siitä on tullut klassikko suomalaisessa kirjallisuudessa.

Teoksen kuvaukset suomalaisesta luonnosta ovat eläviä ja maalailevia, ja ne herättävät lukijassa vahvoja tunnelmia ja tunteita. Kallas onnistuu luomaan tarinoillaan lumoavan ja kauniin kuvan Suomen luonnosta sekä ihmissuhteiden monimutkaisuudesta ja kauneudesta.

Niin kaunis on maa on ehdottomasti lukemisen arvoinen teos kaikille, jotka nauttivat kauniista kielestä, syvällisistä tarinoista ja suomalaisesta luonnosta. Kallas on taitava kertoja, joka osaa koskettaa lukijaa sydämen pohjasta ja antaa heille unohtumattoman lukukokemuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *