metsurin tarina arvostelu

By | 4 lokakuun, 2023

Metsurin tarina on vastikään ilmestynyt suomalainen elokuva, joka kertoo metsurin rankasta ja vaarallisesta työstä sekä hänen elämänsä käänteistä. Elokuva on herättänyt paljon keskustelua ja saanut osakseen sekä kiitosta että kritiikkiä.

Elokuva kuvaa metsurin arkea metsässä, jossa hän kaataa suuria puita pitkän ja tuulisen päivän ajan. Tarina etenee ripeästi ja tuo esille metsurin ammatin haasteet ja vaarat. Näyttelijä suoriutuu roolistaan vakuuttavasti ja onnistuu välittämään metsurin raskaan työn fyysisyyden ja vaativuuden katsojalle. Elokuva ei säästele jännittäviä ja vaarallisia tilanteita, mikä auttaa luomaan todentuntuisen kuvan metsurin työstä.

Metsurin tarina ei kuitenkaan käsittele pelkästään työtä, vaan se syventyy myös metsurin henkilökohtaiseen elämään. Tarina kertoo metsurin perheestä ja hänen pyrkimyksestään tasapainottaa työ- ja perhe-elämäänsä. Elokuva tuokin esille metsurin ristiriidan työn vaarojen ja omien tunteidensa välillä. Vaikka metsuri rakastaa työtään ja sen jännitystä, hän tuntee myös huolta turvallisuudestaan ja perheensä hyvinvoinnista. Tämän perhekeskeisen juonen ansiosta elokuva tarjoaa katsojalle syvyyttä ja inhimillisyyttä.

Visuaalisesti Metsurin tarina on onnistunut. Elokuvassa käytetään upeita maisemia ja metsäluontoa taustana metsurin työlle. Elokuvan värimaailma on selkeästi metsään sopiva, tummanvihreä ja ruskea dominoivat. Kuvaus ja leikkaus tuovat mukaan myös dynamiikkaa ja vauhtia, mikä on hyvin linjassa elokuvan tarinan kanssa.

Vaikka Metsurin tarina on monin tavoin onnistunut elokuva, siitä löytyy myös parannettavaa. Joitakin katsojia saattaa häiritä elokuvan rankka ja realistinen kuvaus metsurin työstä, joka saadaan välillä tuntumaan liian järkyttävältä ja synkältä. Tämä voi olla syynä siihen, että elokuvaa on pidetty liian raskaana.

Toisaalta tarinan juoni olisi ehkä voinut olla hieman selkeämpi, sillä metsurin perhe-elämästä ja työstä ei aina saa täysin otetta. Elokuva hyppää ajoittain sattumanvaraisesti eri kohtauksiin, mikä voi häiritä tarinan seuraamista.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Metsurin tarina on vakuuttava elokuva, joka tarjoaa katsojalle intensiivisen tarinan metsurin rankasta työstä ja ristiriidoista, joita hän kokee. Elokuva on visuaalisesti onnistunut ja tarjoaa syvyyttä perhekeskeisen juonen avulla. Vaikka elokuvasta löytyy joitakin puutteita, se on silti ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *