Matemaattisten ongelmien ratkaiseminen ehdollisella todennäköisyydellä

By | 18 helmikuun, 2024
Tänään opimme ehdollisen todennäköisyyden käsitteistä ja siitä, kuinka se auttaa ratkaisemaan matemaattisia ongelmia. Ensimmäinen kysymys kuuluu, mikä on todennäköisyys? Se on tapa kertoa tai ilmaista tieto siitä, että tapahtuma tapahtuu tai on tapahtunut. Tapahtuman todennäköisyyttä, kun otetaan huomioon, että toinen tapahtuma on jo tapahtunut, kutsutaan ehdolliseksi todennäköisyydeksi. Matemaattisten lausekkeiden mukana tulee seuraava yhtälö, että tapahtuma A tapahtuu, koska tapahtuma B on jo tapahtunut

P (B | A) = P (A ja B)/P (A)

Toinen menetelmä, jolla voimme ratkaista tai laskea ehdollisen todennäköisyyden, on Bayen kaava. Siinä todetaan, että tapahtuman B todennäköisyys on tapahtuman B ehdollisten todennäköisyyksien summa, kun otetaan huomioon, että tapahtuma A on tapahtunut tai ei ole tapahtunut.

Matemaattinen lauseke seuraaville on:

P (B) = P (B | A) P (A) + P (B | Ac) P (Ac)

Ja kahdelle itsenäiselle tapahtumalle (tapahtumalle A ja tapahtumalle B) lauseke on:

P (B) P (A) + P (B) P (Ac) = P (B) (P (A) + P (Ac)) = P (B) (1) = P (B)

Algebrayhtälö on matemaattinen yhtälö, jossa toinen tai molemmat puolet ovat algebrallinen lauseke. Esimerkiksi 3x + 4y = 7z.

Kortti vedetään tavallisesta pakasta ja meille kerrotaan, että se on musta, mikä on todennäköisyys, että kortti on suurempi kuin 2 mutta pienempi kuin 9.

Sol: anna A= kortin saamisen tapahtuma on suurempi kuin 2 mutta pienempi kuin 9.

B = mustan kortin saaminen.

Sitten meidän on laskettava P (A/B). Pakassa 26 on punaista korttia ja 26 mustia kortteja.

Mustien korttien joukossa mahdollisia tuloksia on 12 A: lle

Sitten P (A/B) = n (A leikkauspiste B) /n (B) = 12/26 = 6/12.

Joskus muotoiltava ilmaisu muuttuu hyvin monimutkaiseksi, niin tällaisen ilmaisun ratkaiseminen on hyvin vaikeaa. Erilaisia College Algebra -ratkaisijoita on saatavana Internetissä. College Algebra -ratkaisijan avulla voimme ratkaista algebrayhtälöt nopeammin ja paremmin. Se tarjoaa myös tarkan ratkaisun samaan. Yliopiston algebran ratkaisija on ohjelmisto, joka voi ratkaista algebrayhtälömme askel askeleelta, mikä auttaa meitä ymmärtämään ongelman paremmin ja nopeammin. Se opettaa opiskelijalle, kuinka voimme ymmärtää lausunnon tiedot ja mikä on paras tapa ratkaista tietty ongelma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *