lyhyt tarina

By | 4 lokakuun, 2023

Kun Markuksen tuli aamu, hän ei ollut uskoa silmiään. Oli erittäin kylmä talvipäivä, ja hänen autonsa oli aivan kuurassa. Hän alkoi rapsuttaa jäätä tuulilasista, mutta mikään ei näyttänyt auttavan. Aika alkoi käydä vähiin, sillä hän oli myöhässä töistä.

Yhtäkkiä naapurin vanhempi herrasmies, Jukka, tuli avuksi. Hän kertoi tietävänsä erikoisesta nikistä, jolla jäät saisi sulamaan nopeasti. Jukka meni sisälle ja palasi hetken kuluttua kiehuvan kuuman veden kanssa. Hän kaatoi veden varovasti tuulilasin päälle, ja jää alkoi sulaa kuin taikaiskusta.

Markus oli hämmästynyt ja kiitollinen naapurinsa avusta. Jukka hymyili ja sanoi ystävällisesti, että naapurien tulee auttaa toisiaan aina tarvittaessa. Markus lupasi kiittää Jukkaa kutsuilla seuraavalle viikolle.

Muutaman päivän kuluttua Markus teki pitkän päivän töissä, ja palatessaan kotiin hän huomasi, että hänen autonsa renkaat olivat tyhjentyneet. Hän ei omistanut vara- rengasta eikä olisi tiennyt, mitä tehdä. Kauaa hän ei kuitenkaan tarvinnut murehtia, sillä Jukka ilmestyi paikalle.

Jukka oli tullut ilmaisemaan kiitollisuutensa siitä, että Markus oli osoittanut hänelle ystävällisyyttä kutsuillaan. Hän kertoi, että hänellä oli mukanaan portable ilmapumppu, jolla renkaat saataisiin nopeasti täytettyä. Markus oli jälleen kerran hämmästynyt naapurinsa avuliaisuudesta.

Markuksen ja Jukan välille kehittyi ajan myötä vahva ystävyys. He auttoivat toisiaan erilaisissa tilanteissa ja jakoivat ilot ja surut. Heidän tarinastaan tuli esimerkki siitä, kuinka ystävyys ja naapuruston tuki voivat tuoda iloa ja voimaa ihmisen elämään.

Ystävällisyys ja hyväntahtoisuus eivät ole itsestään selvyyksiä nyky-yhteiskunnassa, mutta tarinamme muistuttaa meitä siitä, että pienillä teoilla voi olla suuri merkitys toisen ihmisen elämässä. Naapureiden väliset suhteet voivat olla tärkeitä ja hyödyllisiä paitsi käytännön asioiden hoitamisessa myös henkisen tuen ja yhteisöllisyyden luomisessa.

Joten seuraavan kerran kun huomaat naapurin tarvitsevan apua, pieni ystävällinen teko voi johtaa uusiin ja arvokkaisiin ystävyyssuhteisiin. Älä pelkää olla ensimmäinen, joka ojentaa auttavan käden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *