lyhyt satu

By | 22 lokakuun, 2023

Kerran kauan sitten, kaukaisessa maassa, asui pieni tyttö nimeltä Sofia. Sofia oli iloinen ja utelias tyttö, jolla oli kultaiset kiharat hiukset ja kirkkaansiniset silmät. Hän rakasti kaikkea kaunista ja oli aina valmis seikkailuihin.

Eräänä aurinkoisena päivänä Sofia päätti lähteä kävelylle metsään. Hän veti päälleen lämpimän takin ja laittoi jalkaansa punaiset kumisaappaat. Sofia asteli metsään, jossa hän ihaili korkeita puita ja kuunteli lintujen laulua.

Yhtäkkiä Sofian korviin kantautui surunvalittelun ääni. Tyttö alkoi seurata ääntä ja pian hän huomasi haikean näyn. Maassa istui pieni, harmaa hiiri, joka näytti hyvin murheelliselta. Sofia hiipi lähemmäs ja kysyi, miksi hiiri itki.

Hiiri kertoi, että hän oli eksynyt metsään eikä tiennyt, miten pääsisi takaisin kotiin. Sofia tunsi suurta sääliä hiirtä kohtaan ja päätti auttaa sitä. Hän pyysi hiirtä hyppäämään olalleen ja lupasi viedä sen takaisin hiiren perheen luo.

Sofia ja hiiri jatkoivat matkaa läpi metsän. He kohtasivat ystävällisen oravan, joka tarjoutui opastamaan heitä oikeaan suuntaan. Orava neuvoi heitä seuraamaan auringon valoa, joka johtaisi heidät ulos metsästä.

Niin Sofia ja hiiri jatkoivat matkaansa aurinkoa kohti. Matkan varrella he tapasivat muita metsän eläimiä ja jokainen tarjosi apuaan. Illan hämärtyessä heidän edessään aukeni kaunis niitty, jonka reunalla hiiri äkkäsi tutun polun.

Hiiri loikkasi alas Sofian olalta ja kiitti tyttöä sydämellisesti avusta. Hiiri riensi suoraan polkua pitkin ja kohtasi pian iloisesti odottavan perheensä. Sofia hymyili tyytyväisenä ja palasi kotiin metsästä.

Sofia oppi sadusta, että auttamalla muita voi tuoda paljon iloa elämään. Hän lupasi aina olla valmis auttamaan muita, oli sitten kyse pienistä hiiristä tai suurista seikkailuista. Ja niin Sofia ja hiiri elivät onnellisina tarinan loppuun saakka.

Tarinan opetus on se, että hyvän tekeminen ja toisten auttaminen voivat tuoda onnea ja iloa sekä auttaa unohtamaan omia murheita. Olipa kyse sitten sadusta tai oikeasta elämästä, pienillä teoilla voi olla suuri merkitys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *