lyhyt opettavainen tarina

By | 7 marraskuun, 2023

Kerran kuninkaalla oli kolme poikaa, jotka halusivat oppia tärkeän opetuksen elämästä. Niinpä kuningas päätti antaa heille tehtävän, jonka avulla he oppisivat arvokkaan opetuksen.

Hän kutsui poikansa luokseen ja antoi jokaiselle heistä käsittämättömän määrän kultakolikoita. Kuningas sanoi heille: ”Teidän tehtävänne on käyttää nämä kultakolikot viisaasti ja hankkia niillä jotain arvokasta, joka auttaa teitä elämässä eteenpäin.”

Ensimmäinen poika ajatteli hetken aikaa ja päätti käyttää kaikki kultakolikkonsa ostamalla kalliita vaatteita ja koruja, jotta hän näyttäisi rikkaalta ja voisi saada kaiken mitä halusi. Toisen pojan mielestä oli järkevää sijoittaa kolikot liiketoimintaan ja toivoa niiden kasvavan suuremmiksi.

Kolmas poika oli kuitenkin eri mieltä. Hän päätti käyttää osan kultakolikoistaan auttaakseen vähävaraisia ja rakentaa koulun lapsille, jotta nämä saisivat hyvän koulutuksen. Loput kolikot hän sijoitti maanviljelyyn ja alkoi viljellä maata, jotta hän voisi ruokkia paikallista yhteisöään.

Vuodien kuluttua kuningas kutsui poikansa luokseen ja pyysi heitä kertomaan, miten he olivat käyttäneet kultakolikkonsa. Ensimmäinen poika kertoi saaneensa paljon kunniaa ja arvostusta kalliilla vaatteillaan, mutta hän ei ollut oppinut mitään uutta eikä auttanut muita ihmisiä.

Toinen poika kertoi menestyneensä liiketoiminnassa ja saaneensa paljon omaisuutta kultakolikoillaan, mutta hänkään ei ollut oppinut mitään arvokasta eikä auttanut muita ihmisiä.

Kolmas poika kuitenkin kertoi, että hän oli auttanut monia ihmisiä vähävaraisissa yhteisöissä ja että hän oli onnistunut saamaan hyvän sadon maatilaltaan, joka ruokki paikallista väestöä. Hän kertoi oppineensa paljon matkan varrella ja auttaneensa muita ihmisiä, mikä teki hänet onnelliseksi.

Kuningas oli ylpeä kolmannesta pojastaan, joka oli ymmärtänyt tehtävän oikean tarkoituksen ja oppinut tärkeän opetuksen. Hän sanoi pojalleen: ”Olet osoittanut, että todellinen arvo ei ole rikkauksissa tai omaisuudessa, vaan siinä miten voimme auttaa muita ja oppia uusia asioita elämässä. Olet osoittanut miten kultakolikot voivat muuttua arvokkaammiksi, kun niitä käytetään oikein.”

Tämä tarina opettaa meille tärkeän opetuksen siitä, että oikea arvo elämässä ei ole aineellisissa asioissa, vaan siinä miten voimme auttaa muita ja oppia uusia asioita matkan varrella. Jokainen meistä voi oppia tärkeitä opetuksia ja auttaa muita ihmisiä, kun käytämme hyödyllisesti resurssejamme ja aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *