kullervon tarina

By | 4 marraskuun, 2023

Kullervon tarina on yksi tunnetuimmista kappaleista Kalevalassa, suomalaisessa kansanrunoelma- ja sankarieleissä. Tarina kertoo Kullervosta, nuoresta miehestä, joka kohtaa elämässään paljon kärsimystä ja tragediaa.

Kullervo on Kalevalan päähenkilöiden, Väinämöisen, Ilmarisen ja Lemminkäisen kanssa yhteydessä olevan Sampo Ilmarisen ”kadotettu poika”. Kullervo menetti perheensä nuorena ja joutui orjaksi suureen perheeseen. Hän kärsi alituisesta väärinkäytöstä, hyväksikäytöstä ja orjuudesta.

Tarina alkaa, kun Kullervo saa selville, kuka hän todella on, ja lähtee kostamaan saamiaan vääryyksiä. Hän tappaa ensin isäntäperheensä, johon kuuluu myös kaksi sisarta, jotka hän olisi halunnut pelastaa. Kuitenkin Kullervo erehtyy ja tappaa myös sisarensa, jonka kanssa hän on aloittanut incestisuhteen. Tämä tragedia vie Kullervon kauheaan epätoivoon.

Kalevalaisessa perinteessä Kullervon tarina edustaa traagista sankaria, joka joutuu kärsimään kohtalon oikuista. Tarina heijastelee suomalaista historiaa ja kulttuuria, jossa moni joutui elämään vaikeissa olosuhteissa ja kohtaamaan vastoinkäymisiä.

Tarina sisältää myös teemoja kuten hyvä vs. paha, kohtalo, perhesuhteet ja seksuaalinen väkivalta. Kullervo on myös symboli nuoren miehen raivosta ja epätoivosta, kun hän yrittää taistella vastaan vääryyttä ja kohtaloaan.

Kullervon tarina on ollut merkittävä osa suomalaista kirjallisuutta ja kulttuuriperintöä. Tarinaa on käsitelty monissa eri taiteen muodoissa, kuten musiikissa, tanssissa ja teatterissa. Esimerkiksi Jean Sibeliuksen säveltämä Kullervon tarina on yksi hänen tunnetuimmista orkesteriteoksistaan.

Kullervon tarina herättää monia tunteita ja ajatuksia. Se on synkkä ja traaginen, mutta samalla se kuvastaa ihmisen voimaa vastoinkäymisten keskellä. Tarina muistuttaa meitä myös siitä, että jokainen meistä voi kohdata vaikeuksia ja että on tärkeää ymmärtää ja tukea toisia elämän eri vaiheissa.

Kullervon tarina on ikivanha tarina, joka jatkaa elämäänsä suomalaisessa kulttuurissa ja kirjallisuudessa. Se on osa suomalaista identiteettiä ja juuria. Tarina edustaa unelmaa oikeudenmukaisuudesta ja valtaa vääryyttä vastaan.

Vaikka Kullervon tarina on synkkä ja surullinen, se tarjoaa myös toivoa ja inspiraatiota. Se kertoo meille, että vaikka elämä voi olla vaikeaa ja kohtalo voi olla julma, meillä on voimaa taistella vastaan ja löytää merkitystä elämässämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *