Kuinka Purppurakilpikonna-kirjojen lukeminen hyödyttää lasta?

By | 6 helmikuun, 2024
Purple Turtle on tehnyt erinomaista työtä lastenkirjojen alalla. Niiden julkaisemissa tarinakirjoissa on puhtaita ja perheystävällisiä tarinoita kaiken ikäisille. Maailmanlaajuisesti on hyväksytty, että kirjojen lukeminen on hyväksi lapsille. Monet vanhemmat eivät kuitenkaan ole tietoisia erityisistä eduista, joita esikouluikäinen lapsi tai taapero voi saada altistumalla lukemisen eduille.

Lasten kirjojen lukeminen 2—5-vuotiaalle lapselle varmistaa, että lukijan (mieluiten vanhemman) ja lapsen välille rakentuu vahva suhde. Kun vauva vanhenee, se on jatkuvasti liikkeellä, juoksee, leikkii ja tutkii ympäristöään. Lapselle lukemista varten käpertyminen antaa vanhemmille mahdollisuuden nauttia makeista, pehmoisista ja laadukkaista hetkistä. Jos kirjojen lukemista ei pidetä tehtävänä tai työtehtävänä, siitä tulee hoivaava ja nautinnollinen toiminta, joka tuo vanhemmat ja lapset yhteen.

Kirjoja lukevat lapset osoittavat akateemista huippuosaamista. Yksi suurimmista lukemisen eduista esikoululaisille ja pikkulapsille on parempi kyky yleiseen oppimiseen. Tutkimukset ovat osoittaneet useaan otteeseen, että lapsilla, jotka ovat alttiina lukemaan kirjoja ennen esikoulua, on suuremmat mahdollisuudet menestyä muodollisen koulutuksen kaikilla osa-alueilla. Lapsilla, jotka ovat alttiina kirjoille varhaisessa iässä, ei koskaan ole ongelmia sanojen tai lauseiden yhdistämisessä, ja siksi heillä on parempi käsitys kielestä, sanastosta, keskustelutaidoista, sosiaalisista käsitteistä, tieteistä ja matematiikasta, jotka heille esitetään aloittaessaan peruskoulun.

Pikkulapset ja esikouluikäiset lapset oppivat tärkeitä kieli- ja lausumistaitoja. Kuuntelemalla vanhempien luettavaa heille, lapset vahvistavat perusääniä, jotka muodostavat kielen. ”Teeskentelukeminen” eli taapero selailee kirjan sivuja juppareilla ja ilon kiljuilla, on merkittävää lukutaitoa edeltävää toimintaa. Mitä enemmän vanhempi lukee taaperoille, sitä enemmän taapero kuulostaa sanoja yksinään.

Pikkulapset, joiden vanhemmat lukevat heille, tai lapset, jotka kehittävät läheisyyttä kirjojen lukemiseen esikouluiästä lähtien, ilmaisevat todennäköisemmin itseään mukavasti ja ovat hyviä kuuntelijoita. He saavat tärkeitä viestintätaitoja ja voivat olla yhteydessä muihin terveellä tavalla. Purple Turtle -kirjat ovat ihanteellisia lapsille, koska ne ovat vuorovaikutteisia ja kutsuvia. Tutustu verkkosivustoihin saadaksesi lisätietoja valinnastasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *