keijun tarina

By | 17 syyskuun, 2023

Keskellä suomalaista metsää, täynnä vehreää kasvillisuutta ja satumaisen kauniita järvimaisemia, asuu pieni keiju nimeltä Tuulikki. Tuulikki on perheensä ainoa lapsi, ja hänellä on suuri seikkailunhalu ja uteliaisuus maailmaa kohtaan. Hänen isänsä Keijupappa on viisas ja taitava taikavoimien mestari, kun taas äiti Keijumamma on taitava kaikkien maan ja metsän ötököiden ymmärtäjä.

Tuulikki haluaa oppia kaiken, mitä keijut tietävät ja osaavat. Hän viettää päivänsä tutkien kasveja ja eläimiä, sekä harjoittelemalla taikatemppuja isänsä kanssa. Eräänä päivänä Tuulikki kuitenkin päättää, että on aika lähteä ulos metsään ja kokea uusia seikkailuja.

Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, mitä metsässä tulee vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen on jäniksen kanssa, joka on jäänyt jumiin risukasaan. Tuulikki lentää paikalle ja auttaa jänistä irti risuista. Jänis kiittää keijutyttöä ja kertoo hänelle salaisesta polusta, joka johtaa vanhan tammen luo.

Tuulikki löytää polun ja seurailee sitä syvemmälle metsään. Matkalla hän tapaa monia muita eläimiä, kuten oravan, joka pyytää apua pähkinöiden keräämisessä, ja sammakon, joka opettaa keijutytölle kerran jos toisenkin hyppytekniikoita.

Lopulta Tuulikki saapuu vanhan tammen luokse. Tammi on valtavan suuri ja sen oksat ulottuvat korkeammalle kuin keijutyttö voi kuvitella. Puun juurella istuu viisas vanhus, joka paljastaa itsensä Mestariksi – entiseksi keijukuninkaan neuvonantajaksi.

Mestari kertoo Tuulikille satuja menneistä ajoista, jolloin keijukuningaskunta oli vielä vauras ja voimakas. Hän kertoo myös tarinan kadonneesta lohikäärmeen sydämestä, jonka sanotaan olevan piilotettuna johonkin syvälle metsään.

Tuulikki tuntee sisällään kipinän ja päättelee, että lohikäärmeen sydän on hänen kohtalonsa löytää ja palauttaa kuningaskunnalleen. Hän kiittää Mestaria tarinoista ja lupaa palata takaisin, kun on löytänyt sydämen.

Seikkailuun valmistautuminen vie aikaa ja harjoittelua. Tuulikki pyytää apua vanhemmiltaan, jotka opettavat hänelle uusia taikatempuja ja ohjaavat häntä löytämään voimansa.

Sitten päivä koittaa, kun Tuulikki on valmis lähtemään taipaleelleen. Hän sanoo hyvästit perheelleen ja lentää kohti metsän syvyyksiä, matkalla kohti tuntematonta ja seikkailua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *