joulun tarina

By | 21 syyskuun, 2023

Joulu- ja joulun tarinat ovat olleet osa länsimaista perinnettä jo vuosisatojen ajan. Joulun tarinat kertovat Jeesuksen syntymästä ja siihen liittyvästä tapahtumasarjasta, ja ne ovat olleet tärkeä osa joulunviettoa eri puolilla maailmaa.

Joulun tarina perustuu Raamattuun, kertomukseen Neitsyt Mariasta ja hänen lapsensa Jeesuksen syntymästä. Tarinan mukaan Maria ja hänen miehensä Joosef matkustivat Beetlehemiin keisarin määräämän verollepanon takia. Siellä he yöpyivät tallissa, koska kaikki majatalot olivat täynnä. Keskellä yötä Maria synnytti pojan, jonka hän pani seimeen.

Samana yönä Betlehemiin saapui paimenia, jotka olivat paimentamassa laumaansa. Heille ilmestyi enkeli, joka kertoi heille Jeesuksen syntymästä ja kehotti heitä menemään katsomaan lasta. Paimenet menivät talliin ja löysivät lapsen seimestä, juuri niin kuin enkeli oli sanonut.

Sen jälkeen paimenet palasivat takaisin laumansa luokse kertoen muille ihmisille mitä heille oli tapahtunut. Tarinan mukaan myös itämaan tietäjät saapuivat lapsen luo seuraamalla tähteä. He toivat Jeesukselle lahjoja ja kumartuivat hänen edessään.

Joulun tarina on merkityksellinen monille ihmisille, ja se on inspiroinut lukemattomia kirjoja, maalauksia, elokuvia ja lauluja. Tarinan ydinviesti on rakkaus, toivo ja anteeksianto, ja se ilmentää joulun henkeä.

Joulun tarina kertoo yhteydestä ihmisten ja Jumalan välillä, ja siinä korostetaan pienten ja vaatimattomien arvostusta. Maria ja Joosef olivat köyhiä ja heidän lapsensa syntyi tallissa, mutta silti he saivat kokea Jumalan suuren rakkauden ja läsnäolon.

Joulun tarinaa kertomalla halutaan muistuttaa ihmisille joulun sanomasta ja sen merkityksestä. Se on tarina toivosta ja uudesta alusta, ja se kannustaa meitä olemaan ystävällisiä ja anteliaita toisillemme.

Vaikka joulun tarina perustuu uskonnolliseen kertomukseen, se on tavoittanut myös ei-uskonnollisia ihmisiä ympäri maailmaa. Tarinan merkitys ulottuu uskontokuntien ulkopuolelle, ja se on osa joulun yleistä kulttuuriperintöä.

Joulun tarina on elävä ja jatkuvasti uudelleenkerrottava tarina, joka inspiroi ja koskettaa ihmisiä eri tavoin. Se muistuttaa meitä joulun perimmäisestä merkityksestä ja saa meidät pysähtymään hetkeksi arjen keskellä.

Joulun tarina on pyhä ja samalla universaali. Se luo yhteyttä eri kulttuurien ja uskontojen välille ja opettaa meitä arvostamaan toisiamme ja rakentamaan yhteistyötä. Se muistuttaa meitä siitä, että joulu on ennen kaikkea aikaa rakastaa ja välittää toisistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *