hyvää puuta tarina

By | 12 lokakuun, 2023

Kadun varrella seisoo vanha puu. Se on kokenut monia kesät ja talvet, nähnyt ihmisten kiireen ja pysyvyyden. Puu on antanut varjoa ohikulkijoille, tuonut iloa lapsille, ja ollut osa monia elämän merkityksellisiä hetkiä.

Tämä hyvä puu kantaa tarinaa menneiltä vuosikymmeniltä. Se oli pienen pojan kiipeilypuu, johon hän kiipesi joka päivä leikkiäkseen rohkeaa seikkailijaa. Puu tarjosi turvaa ja irtiottoa arjen rutiineista. Se oli paikka, jossa pienet murheet unohtuivat hetkeksi ja mielikuvitus sai lentää.

Vuodet kuluivat, ja pieni poika kasvoi aikuiseksi. Hän aloitti perheen ja hänen omat lapsensa tulivat tuntemaan saman puun taian. Tämän puun oksilla he leikkivät ja rakensivat muistoja, jotka kantavat läpi elämän.

Puun juurella istuu vanha pariskunta. Heidän katseensa kohtaavat ja he hymyilevät toisilleen. Tämä puu on ollut todistamassa heidän rakkautensa kehitystä. Puun vieressä he kertoivat toisilleen salaisuuksiaan, rohkaisivat toisiaan ja jopa riitelivät. Mutta aina puu oli heidän yhteinen paikkansa, jonka äärellä he löysivät takaisin toisiinsa.

Puun varjossa seisoo myös nuori taiteilija. Hän ihailee puun vankkaa runkoa ja sen kauniisti kaartuvia oksia. Hän levittää maalaustarvikkeet ympärilleen ja valjastaa puun inspiraatiolähteeksi. Puun tarina ja sen vuosikymmeniä tallentama viisaus välittyy taiteilijan käden kautta maalauksiin. Ympäri maailmaa nämä teokset levittävät iloa ja luovuutta.

Puun tehtävä ei kuitenkaan rajoitu vain ihmisille tuotettuun hyvään. Se ravitsee maaperää ja tarjoaa elinympäristön monille pienille ötököille ja eläimille. Sen lehdet toimivat kotina linnuille ja sen hedelmiä nauttivat oravat. Puu on vahva ja kestävä, ja se antaa meille ihmisillekin suojaa sateelta ja paahtavalta auringolta.

Hyvää puuta ei voi mitata vain sen näennäisten ominaisuuksien perusteella. Se on enemmän kuin vain kasvi. Se on elävä olento, jolla on oma tarina ja merkitys elämässämme. Se tuo meille iloa, yhteisöllisyyttä ja grandioosia kauneutta arjen keskelle.

Kun pysähdymme hetkeksi ja katsomme ympärillemme, voimme nähdä hyvän puun jokaisessa puistikossa, jokaisella kadun varrella ja jokaisessa metsässä. Puita kannattaa arvostaa ja suojella, sillä ne ovat osa maailmamme kestävyyttä ja kauneutta.

Ehkäpä meidänkin kannattaisi pysähtyä hetkeksi tämän vanhan puun juurelle ja kuulla sen tarinat, jotka se ei koskaan osannut kertoa ääneen. Tämä hyvä puu on niin paljon enemmän kuin vain puu – se on osa meitä ja meidän tarinoitamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *