hannu ja kerttu alkuperäinen tarina

By | 24 joulukuun, 2023
Hannu ja Kerttu – alkuperäinen tarina

Hannu ja Kerttu

Hannu ja Kerttu on tunnettu satu, joka on peräisin veljesten Grimmien kokoelmasta. Tarina kertoo kahdesta sisaruksesta, jotka joutuvat pahan noidan uhriksi, mutta lopulta onnistuvat voittamaan tämän nokkeluudellaan.

Tarinan alkuperä

Hannu ja Kerttu -tarina on peräisin saksalaisilta veljeksiltä Jacob ja Wilhelm Grimmielta, jotka keräsivät ja julkaisivat lukuisia kansansatuja 1800-luvun alussa. Tarina julkaistiin alun perin vuonna 1812 heidän kokoelmassaan ”Kinder- und Hausmärchen” (Lasten- ja kotisadut).

Tarinan juoni

Tarinan alussa Hannu ja Kerttu joutuvat julman noidan uhriksi, joka asuu syvällä metsässä sokerista ja leivästä rakennetussa talossa. Noidan tarkoituksena on syödä lapset, mutta he onnistuvat voittamaan tämän ja palaavat kotiin isänsä luo.

Johtopäätös

Hannu ja Kerttu -tarina on kestänyt aikaa ja se on edelleen suosittu ympäri maailmaa. Se on opettavainen tarina, joka korostaa sisaruuden merkitystä ja nokkeluuden voimaa pahan voittamisessa. Tarina on myös saanut lukuisia sovituksia eri medioissa, kuten kirjoina, elokuvina ja näytelminä, mikä osoittaa sen ajattomuuden.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä Hannu ja Kerttu -tarina on peräisin?

Tarina on peräisin saksalaisilta veljeksiltä Jacob ja Wilhelm Grimmielta, jotka julkaisivat sen kokoelmassaan ”Kinder- und Hausmärchen” vuonna 1812.

Miksi Hannu ja Kerttu -tarina on suosittu?

Tarina on suosittu sen opettavaisen ja jännittävän juonen sekä ajattoman teeman ansiosta. Se opettaa lapsille tärkeitä arvoja ja tarjoaa jännittävän seikkailun.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *