elena ferrante kadonneen lapsen tarina arvostelu

By | 21 marraskuun, 2023

Elena Ferranten ”Kadonneen lapsen tarina” on jännittävä ja mukaansatempaava romaani, joka luo lukijalleen koukuttavan tarinan menneisyyden salaisuuksista ja perheen dynamiikasta.

Kirjan päähenkilö on Giovanna, nuori tyttö, joka koputtaa teini-ikään ja alkaa tarkastella ympäröivää maailmaa uusin silmin. Hän alkaa kyseenalaistaa vanhempiensa kasvatuksen, ystäviensä motiivit ja jopa oman identiteettinsä. Tämä pakottaa hänet astumaan ulos mukavuusalueeltaan ja kohtaamaan haasteita, jotka tulevat hänen tielleen.

Ferrante kuvaa taitavasti nuoren naisen ristiriitaisia tunteita ja ajatuksia, jotka ovat ristiriidassa hänen ympäristönsä odotusten kanssa. Kaiken tämän keskellä Giovanna löytää itsensä taistelemasta löytääkseen oman paikkansa maailmassa. Hän joutuu kohtaamaan perheen traagiset salaisuudet ja ymmärtämään, mitkä niistä määrittävät häntä ja hänen tulevaisuuttaan.

Kirjassa on paljon psykologista jännitystä ja salaisuuksia, jotka pitävät lukijan mielenkiinnon yllä loppuun asti. Ferrante käyttää mestarillisesti kerrontaa ja kuvausta, joka tekee tarinasta uskottavan ja koskettavan. Lukijat voivat helposti samaistua Giovannan sisäiseen taisteluun ja hänen pyrkimykseensä ymmärtää maailmaa ympärillään.

”Kadonneen lapsen tarina” ei ole vain jännittävä tarina, vaan se tarjoaa myös syvällisen katsauksen perhesuhteiden monimutkaisuuteen ja kasvavan nuoren identiteetin etsintään. Ferrante asettaa kysymyksiä siitä, miten menneisyytemme ja perheemme vaikuttavat siihen, keitä meistä tulee, ja miten voimme löytää itsemme kaiken tämän keskellä.

Kaiken kaikkiaan ”Kadonneen lapsen tarina” on mielenkiintoinen ja vaikuttava romaani, joka kuvaa taitavasti nuoruuden ja perhesuhteiden kipupisteitä. Elena Ferrante on luonut taas kerran mestarillisen teoksen, joka pidättää lukijan hengitystä ja jättää syvän vaikutuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *