cinderella tuhkimon tarina rooleissa

By | 10 lokakuun, 2023

”Cinderella – Tuhkimon tarina rooleissa: klassikkosatu modernissa muodossa”

Kun puhutaan satuista, yksi ikonisimmista tarinoista, joka on ihastuttanut ihmisiä eri puolilla maailmaa vuosisatojen ajan, on Tuhkimo. Tämä kaikille tuttu tarina köyhästä tytöstä, joka päätyy prinssin vaimoksi, on innoittanut lukemattomia sovituksia elokuvissa, näytelmissä ja kirjoissa. Yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista Tuhkimoon perustuvista sovituksista on Walt Disney -yhtiön animaatioelokuva ”Cinderella” vuodelta 1950.

”Cinderella” sai alkunsa vuonna 1697 julkaistusta Ranskan perinnesadun nimeltä ”Cendrillon” kirjoittanutta Charles Perraultia. Tarina on myöhemmin saanut useita eri versioita, mutta Disneyn ”Cinderella” on yksi tunnetuimmista elokuvallisista sovituksista. Elokuvan pääroolissa on kaunis ja lempeä Tuhkimo, köyhä tyttö, joka asuu ilkeän äitipuolen ja tämän julmien tytärpuolien kanssa.

Tuhkimon roolissa loistaa animaatiomaailman ikoninen hahmo, jota ääninäyttelee Ilene Woods. Hänen henkilökohtainen tarinansa kuvataan elokuvassa kauniisti ja rohkeasti. Cinderella joutuu elämään ankaraa arkea, mutta säilyttää aina toivon siitä, että parempi huominen koittaa. Hänen vahvuutensa ja kestävyytensä saavat katsojan ihastumaan häneen ja kannustamaan häntä läpi elokuvan seikkailun.

Tuhkimon rooli elokuvassa ”Cinderella” ei rajoitu vain ulkoiseen kauneuteen tai prinsessan rooliin, vaan hän korostaa myös hyveitä, kuten ystävällisyyttä, anteliaisuutta ja sisukkuutta. Hänestä välittyy viesti, että hyveellisellä ja puhtaalla sydämellä voi päästä pitkälle elämässä. Tuhkimon suurin voimavara on hänen sisäinen kauneutensa, joka loistaa läpi jokaisen kohtaamansa vaikeuden ja joka voittaa prinssin sydämen.

”Cinderella” -elokuvassa on myös muita merkittäviä roolihahmoja, kuten ilkeä äitipuoli Lady Tremaine, joka estää Tuhkimon onnen, sekä kaksi elokuvan pahaa tytärpuolta Anastasia ja Drizella. Nämä roolit luovat kontrastin Tuhkimoon ja korostavat hyvän ja pahan välistä taistelua. Elokuvassa esiintyy myös sympaattisia eläinhahmoja, kuten Tuhkimon ystävälliset lemmikit kuten hiirioppaat Jaakko ja Ville sekä tietysti Taikatukka.

”Cinderella” on tapaus, jossa jokainen roolihahmo on tärkeä ja täydentää tarinan kulkua. Disney onnistuu kerronnassaan herättämään katsojien tunteita, olivatpa ne myötätuntoa Tuhkimoa kohtaan, inhoa ilkeitä kohtaan tai toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Elokuvan kauniit musiikinumerot, kuten ”Pumpumpum” ja ”A Dream Is a Wish Your Heart Makes”, luovat tunnelmallisen ja satumaisen ilmapiirin, joka vie katsojan mukanaan Tuhkimon matkalle täyttymyksen luo.

Tuhkimoon perustuvat tarinat ja roolit pysyvät ajankohtaisina ja koskettavat syvälle sydämeen, koska ne käsittelevät elämän perustavanlaatuisia kysymyksiä kuten toivoa, unelmia ja pahuuden voittamista hyvällä ja rakkaudella. Tuhkimo on hahmo, joka tulee aina inspiroimaan ja muistuttamaan meitä siitä, että meillä kaikilla on valtaa ja voimaa toteuttaa omat unelmamme, vaikka niiden saavuttaminen vaatisikin vastoinkäymisten voittamista.

”Cinderella” on aikaa kestänyt tarina, joka jatkaa ihastuttamista sukupolvelta toiselle. Sen roolit heijastavat yhä vahvoja arvoja ja osoittavat, että minkä tahansa esteen edessä unelmat ovat mahdollisia ja hyveet voivat voittaa pahuuden. Cinderella muistuttaa meitä siitä, että jokaisella meistä on potentiaalia itsensä ylittämiseen ja onnellisen lopun saavuttamiseen, kun pidämme kiinni toivosta ja unelmistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *