bloody mary tarina

By | 23 syyskuun, 2023

Bloody Mary on kiehtova ja pelottava tarina, joka on liikkunut suullisesti sukupolvelta toiselle jo vuosikymmenien ajan. Moni lapsi on kuullut tämän kummitustarinan ja pelännyt kohdata sen mystisen hahmon peilin edessä. Mutta mitä tarinassa oikein tapahtuu ja mikä on sen alkuperä?

Bloody Maryn tarina alkaa yleensä niin, että rohkea tai utelias ihminen menee yksin pimeään huoneeseen, jossa on peili. Henkilö kääntää peilin valot pois päältä ja sanoo kolme kertaa peräkkäin ”Bloody Mary”. Uskomuksen mukaan tämän jälkeen peilissä pitäisi näkyä verinen tai pahoinpidelty naisen hahmo, joka yrittää joko vahingoittaa huoneeseen astunutta tai saada hänet hulluksi.

Tarinaa on monia eri versioita, mutta yleisesti ottaen Bloody Maryn kerrotaan olevan naisen hahmo, joka on kärsinyt väkivaltaisesta kuolemasta. Hänen verinen ja kärsivä ulkonäkönsä saa ihmiset pelkäämään ja välttämään peiliin katsomista. On myös huhuja, että Bloody Mary olisi ollut noita tai paholaisesti riivattu nainen, joka kostaa kaikille, jotka ärsyttävät tai haastavat hänet esiin peilin kautta.

Tarinan alkuperä on kuitenkin hämärän peitossa. Jotkut uskovat, että Bloody Maryn tarina juontaa juurensa 1500-luvun Englantiin, kun kuningatar Maria I, tunnettu myös nimellä ”Bloody Mary”, hallitsi maata. Tällä kuningattarella oli maine julmuudestaan ja verisestä vainoamisesta, joka kohdistui protestantteihin. Uskomus voi olla saanut alkunsa ihmisten pelosta ja puheista tuon ajan ikävästä hallitsijasta.

Toiset taas uskovat, että Bloody Maryn tarina on peräisin muinaisista pakanallisista rituaaleista, joissa peiliä käytettiin yhteydenpitoon henkimaailman kanssa. Nämä rituaalit liitettiin myös noituuteen ja pimeään taikuuteen, mikä saattoi vaikuttaa tarinan synkkyyteen.

Vaikka Bloody Maryn tarina onkin vain urbaanilegenda tai pelkkä tarina, niin monet pienenä olleista ovat kertoneet pelänneensä sen kuulemista. Onko siinä jotain todellisuuspohjaa vai pelkkää mielikuvitusta, jää jokaisen ihmisen arvioitavaksi. Tarinaa on kerrottu yhä uudelleen ja se onkin saanut erilaisia muunnelmia ja tulkintoja eri puolilla maailmaa.

Vaikka Bloody Maryn tarina onkin vain tarina, on ymmärrettävää, että se herättää pelkoa ja jännitystä. Peilien kautta katsominen edustaa monessa kulttuurissa yhteyttä henkimaailmaan tai porttina tuntemattomaan. Onkin mielenkiintoista miettiä, kuinka tarinat kuten Bloody Mary syntyvät ja elävät vuodesta toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *