apulanta ilona tarina

By | 10 lokakuun, 2023

Apulanta on suomalainen rock-yhtye, joka perustettiin vuonna 1991. Yhtyeen kolmesta jäsenestä koostuva kokoonpano on säilynyt samana koko uran ajan, ja he ovat edelleen aktiivisia musiikin parissa. Apulannan tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Anna mulle piiskaa”, ”Ilona” ja ”Koneeseen kadonnut”.

Yhtyeen tarina sai alkunsa, kun kolme nuorta musiikin harrastajaa, Sipe Santapukki, Toni Wirtanen ja Sami Lehto, päättivät perustaa bändin omasta innostuksestaan. Aluksi bändin nimi oli ”Speedway”, mutta myöhemmin heidän ystävänsä ehdotti nimenvaihtoa, ja niin syntyi Apulanta. Vuonna 1993 yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa ”Attack of the A.L. People”, jolla oli suuri vaikutus suomalaiseen punk-rock -musiikkiin.

Seuraavien vuosien aikana Apulanta jatkoi ahkerasti musiikin tekemistä ja julkaisi useita menestyneitä albumeita. Vuonna 1998 yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen kappaleellaan ”Anna mulle piiskaa”, joka oli myös heidän ensimmäinen top-10 -hitti Suomen virallisella singlelistalla. Tämä läpimurto laajensi Apulannan suosiota ja loi vankan fanipohjan.

Vuoden 2001 albumi ”Kolme” teki Apulannasta maan suosituimman rock-yhtyeen, ja heidän kappaleensa saavuttivat valtavasti radiosoittoa. Albumilla oli useita hittejä, kuten ”Ilona”, joka oli yksi vuoden suosituimmista kappaleista. ”Ilona” kertoo rakkaudesta ja sen vahvoista tunteista.

Apulanta ei ole pelkästään tunnettu musiikistaan, vaan he ovat myös saaneet kunniaa aktiivisesta yhteiskunnallisesta toiminnastaan. Yhtye on ottanut kantaa moniin ajankohtaisiin aiheisiin, kuten mielenterveysongelmiin, syrjäytymiseen ja ympäristökysymyksiin. He ovat myös osallistuneet hyväntekeväisyystapahtumiin ja perustaneet oman apurahan nuorille taiteilijoille.

Vuonna 2021 Apulanta juhli 30-vuotista uraansa. Yhtye julkaisi albumin ”Äänet”, joka sisälsi uusia kappaleita sekä vanhoja suosikkikappaleita uudelleen sovitettuina versioina. Juhlavuonna järjestettiin myös suuri stadionkonsertti, joka keräsi yhtyeen ympärille tuhansia faneja.

Apulanta on pysynyt suomalaisen rock-musiikin eturintamassa yli kolmen vuosikymmenen ajan. He ovat osoittaneet sitoutumista musiikin tekemiseen ja samalla käyttäneet vaikutusvaltaansa hyvän tekemiseen. Apulannan tarina on inspiroiva ja osoittaa, että intohimo ja periksiantamattomuus voivat viedä pitkälle musiikkimaailmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *